Svensk JESC-comeback: Nej och åter nej!

Det har gått fem år sedan Sverige senast var med och tävlade i Junior ESC. Några planer på att återvända har varken SVT eller TV4.

"För vår del är det uteslutet."

Det kortfattade beskedet har redaktionen för SVT:s barn- och ungdomsprogram gett den spanska bloggen Eurofestivales. Någon ytterligare motivering anges inte utan bara väldigt kort att det helt enkelt inte är aktuellt.

Julia Kedhammar var den som deltog senast för Sverige 2014. Därefter drog sig SVT ur för ett uppehåll var det sagt då. Men uppehållet har istället blivit stadigvarande.

Läs mer om:  Junior Eurovision Song Contest
Läs mer om:  Sverige i Junior ESC 2003-2014

Under några år hade TV4 ansvaret för juniortävlingen. Även dem har den spanska sajten varit i kontakt med. Svaret från TV4:s pressavdelning lyder:

"Vi tror inte det är aktuellt 2019. Vårt junior-äventyr tog slut redan för tio år sedan och det finns inga som helst planer att komma tillbaka."

Andra länders tv-bolag som tidigare deltagit men inte heller gör det längre har Eurofestivales också fått svar ifrån. Precis som med Sverige är det nej även från Belgien, Norge, Danmark, Storbritannien och Schweiz. Inga planer på comeback där inte.

Årets JESC hålls i Polen den 24 november. Nyligen berättade vi att tio tv-bolag hittills anmält sig och att fler än så visat intresse.

Läs också:  Wales ger Junior en ny chans

Kommentarer