Omröstningen: Snabba förändringar i bägge semifinaler

Det händer saker i både semi 1 och 2 just nu. Det visar veckans avläsning av ställningen i ESCsveriges pågående omröstning.

Det är i frågan vem som ska ta den tionde och sista finalplatsen det har skett förändringar i semi 1. San Marino som för en vecka sedan låg 11:a har avancerat till 9:e plats och gått förbi både Australien och Finland. Australien har åkt ur tio i topp med sina 141 poäng.

Finland har halkat ner till plats tio och är inte längre en säker finalist där med 144 poäng. Australien ligger ju bara tre poäng efter.

Högre upp är Slovenien på uppgång. De passerar Island som nu är 5:a.

Semifinal 1  -  antalet röster 29/4:  2 488
I den andra kvalificeringsomgången ser det nu ut att bli fight om vem som ska vinna. Sverige har varit i ledning sedan omröstningen startade 25 mars, men hotas nu av inte mindre än två andra.

Det svenska bidraget leder med endast 1 poängs mariginal gentemot såväl Nederländerna som Schweiz. Jämnt dem emellan har det varit ett tag men nu närmar de sig varandra. Särskilt Schweiz har hämtat in.

Lika jämnt är det inte om den sista finalplatsen. Litauen håller fortfarande undan från framförallt Moldavien som är 11:a med 116 poäng.

Semifinal 2  -  antalet röster 29/4:  2 559

Kommentarer