Tyskt "Inför ESC" kör igång ikväll

Stefan Spiegel och Alina Stiegler är tillbaka med sin serie "Song Check". Fyra avsnitt där alla ESC-bidrag bedöms. Premiär 20:00 ikväll på Eurovision.de ⇨

I del 1 går de tillsammans med några ESC-experter igenom låtarna i första halvan av startfältet i semifinal 1 samt värdlandet Israel. Det lär betyda att Finlands Look Away är bland de bidrag som ska betygsättas.

Programmet pågår mellan klockan 20:00-21:30 och nästa avsnitt är redan nu på söndag då resten av länderna i semi 1 plus Frankrike och Spanien bedöms. Hela programserien kommer också att återutsändas i början av maj på one.ard.de.

Fler införprogram i helgen
Medan finlandssvenska "De Eurovisa" är inne på andra episoden, börjar det nu hända saker på annat håll i Norden. Både norsk och isländsk tv startar sina program imorgon lördag kväll.

I Norge handlar det om premiären av "Adresse Tel Aviv" kl. 20:50 på NRK1 och nrk.no. På Island kör man igång "Alla leiꝺ" kl. 21:45 på RUV och ruv.is. Fler införprogram ligger alltså i startgroparna och till dem återkommer ESCsverige i helgen.

Kommentarer