OGAE Poll slutresultat: Italien vinner

Med den svenska fanklubben avslutade OGAE årets omröstning. Alla ESC-klubbar har redovisat sina resultat och även om det inte är någon överlägsen seger så var det låten Soldi  med Alessandro Mahmood som till slut vann.

Italien, Schweiz och Nederländerna var de tre i topp när de allra sista klubbarnas poäng publicerades. Det svenska bidraget fick 7 poäng av OGAE Belgien, 6 från både OGAE Österrike och Andorra, 4 av OGAE Litauen samt 1 poäng från OGAE Israel.

Svenska Melodifestivalklubbens 135 medlemmar röstade så här:

12  Schweiz
10  Italien
 8  Norge
 7  Nederländerna
 6  Cypern
 5  San Marino
 4  Estland
 3  Spanien
 2  Ryssland
 1  Azerbajdzjan

Sverige hamnar på 6:e plats men Norge vinner det nordiska mästerskapet. Island slutar på plats 8, Danmark på 16 och Estland på plats 22.

Finland fick inte en enda poäng, men det var de inte ensamma om. 29 av 41 låtar kom in på poänglistan efter att alla 44 klubbar röstat.

Vi måste bara jämföra med vad OGAE Poll kom fram till för ett år sedan. Jo, de hade samma vinnare som senare skulle vinna själva tävlingen i Lissabon. Benjamin Ingrosso kom precis utanför tio i topplistan.

Läs också:  Israel etta - Sverige elva  ⇨

Inte många rätt på varken Frankrike eller Finland 2018, men jämfört med i år ett fall framåt hela fem placeringar för Sverige från fansens sida!

Kommentarer