Vad säger oddsen 27/4?

När vi ändå är inne på topplistor vore det väl läge att titta närmare på den sammanställning av "Eurovision Betting Odds - Winner" som Oddschecker.com gör. Det var länge sedan senast. Jämfört med fansens OGAE Poll 2019 hittar vi en del skillnader.

Skillnader som att Ryssland till exempel klämt sig in på andra plats efter Nederländerna. Spelbolagen har Norge som tia men hos ESC-klubbarna är de fyra. För Sveriges del är det stabilt, femma här och sexa på OGAE Poll.

Förutom Nederländerna är ju även Italien och Schweiz förhandsfavoriter. Det märks också på oddsen men kanske inte lika tydligt som i andra omröstningar, åtminstone inte gällande den italienska låten och heller inte den schweiziska. På oddslistan ligger de för tillfället på tredje respektive fjärde plats.

Island är på sjätte plats och gör alltså Sverige och Norge sällskap på tio i topplistan även här. Därefter får man leta sig längre ner för att hitta övriga bidrag från våra breddgrader uppe i norr. Placeringarna var den 27 april följande:

 22. Estland
 23. Danmark
 29. Finland

Georgien är det land med minst chans att vinna årets Eurovision. De återfinns på 41:a och sista plats på sammanställningen som inkluderar en rad välkända bettingfirmor. Då finns det andra som ligger bättre till, här är de främsta:

Kommentarer