Startnummer 8 för Sverige i ESC-semin

Så kom den utlovade startordningen. Den exakta med alla startnummer. Too Late For Love med John Lundvik tilldelades ett startnummer mitt i startfältet skulle man kunna säga, 8 av 18.

Han kommer att ha musikstilar som bryter av både före och efter sig. Dels den danska Love Is Forever strax innan och Österrikes balladaktiga Limits efteråt.

Norges Spirit In The Sky går ut som 15:e bidrag i semifinal 2. Armenien inleder och Azerbajdzjan avslutar.

Inte helt oväntat gör tävlingsansvariga med Christer Björkman i spetsen så att Cyperns toppmoderna och populära låt får inleda hela ESC 2019. Replay är först ut i semi 1. Finländska Look Away har fått startnummer 3 och isländska bandet Hatari nummer 13.

Direkt efter Island följer Estlands från Sverige inlånade sångare Victor Crone. Startnummer 14 av 17 för hans Storm.

Kommentarer

 1. Jag har lyssnat runt lite på vad folk på YouTube tycker om vårt svenska bidrag och jag har hört oroande mycket om att de tycker att ”Too Late for Love” inte är speciellt originellt (i förhållande till övriga bidrag) och att Sverige igen riskerar att bli ”bitch slapped” (dvs. få låga poäng) av TV-tittarna. Vad tycker ni? Befogad oro eller för mycket oro?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant, men någon oro för att "Too Late for Love" inte skulle nå finalen känner inte vi. Men det är möjligt att konkurrensen blir för tuff i finalen för att hävda sig. Förra året kom ju Benjamin 2:a i semifinalen så där höll inte tv-tittarna tillbaka, men det gjorde de ju bevisligen i finalen.

   Minst topp 10 i finalen i alla fall, säkert högre än så tippar vi! En och annan av de stora förhandsfavoriterna brukar falla ifrån något när det väl gäller! Sverige är inte det för närvarande, inte högst upp i alla fall, och det är nog bara bra. Då tillåts Johns och kören växa när repetitionerna väl är igång.

   Radera
  2. Jag ska försöka sluta lyssna på vad folk tycker på Tuben. När de kritiserar oss tar jag till mig det för mycket och då börjar jag oroa mig:P Men tack för ert svar! Jag behövde det:)

   Radera
  3. Det är många gånger storfavoriterna inte hållit hela vägen ut, ex. 2011 låg Frankrike i topp odds att vinna, men placerade sig på 15e. Lika så 2015, då var Italien mer än storfavoriter, men både Sverige och Ryssland fick bättre placeringar. 2014 var också nästan ett sånt år, Sverige låg tippad vinnare, men blev 3a och sista precis i semiveckan gick Österike tog över och vann. Odds hit och dit, visst har de en känning på resultatet, men tror faktiskt i år att det är mycket svårt att sia om. Haft själv en känsla på att Sverige kommer vinna, men blev lite osäker. Det är fler bra låtar. Vi vet ju att John kan sjunga, men vad vet man om de andra bidragen och deras röster i direktsändning....

   Radera

Skicka en kommentar