Danmark: Nästa vecka utser radiolyssnarna tre finalbidrag

Danska radiokanalen P4 spelar upp nio låtar och tre av dem får lyssnarna i uppdrag att rösta till finalen i Köpenhamn.

I dag kan man säga att årets säsong av Dansk Melodi Grand Prix startar. Programledarna i den tv-sända finalen 7 mars presenteras samtidigt som det kommer ytterligare information om uttagningens radiodel. Detta sker under fredagen enligt ett pressmeddelande från DR på dr.dk  

Vi vet sedan tidigare att finalen i Royal Arena i Köpenhamn ska innehålla tio tävlande. Sju av dem är redan utsedda av en jury men tre återstår. Det är dessa tre som lyssnarna av radiokanalen P4 uppmanas välja. Nio låtar spelas upp nästa vecka i radion varav alltså tre ska vidare.

Läs mer:  Norden ➭

DR var tidigt ute och gav besked om DMGP 2020 men sedan i höstas har det varit ovanligt tyst. En presskonferens planerad till början av december blev aldrig av.

Läs också:  Är det försenat i Danmark? ➭

En av ESCsveriges trogna danska följare, Kim Thomassen, konstaterar att det varit svårt få fram något nytt denna säsongen. Han tycker DR varit otroligt långsamma med att komma med någon som helst ny information som har med årets DMGP att göra.

Men nu verkar det i varje fall vara något på gång. Vi ser fram emot vad fredagen har att erbjuda från danskt håll!

Kommentarer

  1. Kim Thomassen. Stort ændringer i DMGP 2020. For første gang siden 1997 bliver årets finale med live-orkerster, (The Antonelli Orchestra), som er kendt fra Vild med Dans på TV2 Danmark. Værter bliver de to skuespiller Rasmus Bjerg og Helle Joof.

    https://www.bt.dk/film-tv-og-streaming/store-aendringer-i-melodi-grand-prix-her-er-aarets-vaerter

















    SvaraRadera
    Svar
    1. Kim Thomassen
      DR har lagt link ud nu og semifinalen er i radionen på mandag den 20 januar. https://www.dr.dk/event/melodigrandprix/dr-afsloerer-her-er-vaerterne-dansk-melodi-grand-prix-2020

      Radera
    2. Liveorkester är nästan den största nyheten :-)

      Så ska vi se vilken tid på måndag radio-semin begynner i P4 och på dr.dk.

      Radera
  2. Kim Thomassen. Enig, det er en stort overraskelse med liveorkester i DMGP den havde jeg ikke se komme. Italien er er få lande som stadigvæk bruger liveorkester i San Remo-festivalen der foregår over flere dage. Kvaliteten er høj, bortset fra RAI trækker udsendelsen i langdrag. værterne snakker og snakker, derfor ser jeg kun den sidste aften om lørdagen på internettet, eller rettet sagt så bliver vinder første offentligjort søndag nat et sted imellem kl 1.30. 2. 00, sådan er det hver år.

    Sverige og Italien er nok nogen af de lande der taget ESC meste seriøs, det Danmark lærer noget af.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar