De fem första finalisterna i MGP

De förhandskvalificerade artisterna och låtarna i Norges final har presenterats.

De slipper gå igenom deltävlingarna eftersom de redan är i final, utvalda av en expertjury. Samtliga deltagare utom en var på presskonferensen, saknades gjorde sångaren Sondrey. Vilka får vi då se i Trondheim Spektrum där årets Melodi Grand Prix avgörs den 15 februari:

1. Out of Air  -  Didrik & Emil
2. Attention  -  Ulrikke Brandstorp
3. Som du er  -  Akuvi
4. Take My Time  -  Sondrey
5. Hurts Sometimes  -  Tone Damli

Här kan vi ju börja med Tone Damli som också är bekant från Melodifestivalen. 2013 gjorde hon Hello Goodbye som en duett med Erik Segerstedt. De nådde Andra Chansen och en sammanlagd 13:e plats. I MGP deltog hon redan 2009 med Butterflies, tvåa bakom en viss Alexander Rybak!

Så har vi även bröderna Solli-Tangen med förnamnen Didrik och Emil. 2010 vann Didrik MGP och fick tävla i ESC på hemmaplan. Låten My Heart Is Yours hamnade på 20:e plats i Oslo.

På dagens presskonferens fick vi också veta vilka som är med i första deltävlingen nu på lördag den 11:e. Fyra bidrag gör upp om en plats i finalen.

Deltagarna har en sak gemensamt, de är alla från region Sydnorge:

▹ Rainbow  -  Kim Rysstad
▹ Wild  -  Raylee
▹ Come Alive  -  Geirmund
▹ Talking About Us  -  Lisa Børud

Deltävlingens låtar går att höra i sin helhet på nrk.no/mgp  

Finalbidragen går inte att lyssna på än. De släpps en åt gången i samband med deltävlingarna. I den första av fem på lördag är det Take My Time med Sondrey.

Kommentarer