Danska finalen har fått sina första tre

Kenny Duerlund, Ben & Tan och Sander Sanchez ser vi i Köpenhamn 7 mars.

"Folkets stemmer" har nämligen avgjort omröstningen till deras fördel. Under veckan som gått har radio- och onlinelyssnare fått säga sitt. Frågan som ställdes var vilka tre av följande nio låtar vill ni se i finalen av Dansk Melodi Grand Prix 7 mars?

Svaret blev:

1. Forget It All  -  Kenny Duerlund
2. Yes  -  Ben & Tan
3. Screens  -  Sander Sanchez

Hör låtarna på:  dr.dk/event/melodigrandprix  

Så tycker nog ESCsverige att de som röstade gjorde det mest varierade valet av musikstilar. En bra mix av det som fanns att välja på helt enkelt.

Det är svenskinblandning i låten Yes. Linnea Deb, som var med och författade Måns Zelmerlöws ESC-vinnare 2015, och Jimmy Jansson som även han varit och fortfarande är involverad i så många Melodifestivalsbidrag, är bägge kompositörer.

Ytterligare två bidrag av de nio folket hade att välja på ska i finalen. Det handlar alltså om de två som danskarna inte röstade tillräckligt på. Juryn väljer och ger dem var sitt "wild card". Sista januari meddelar DR övriga fem finalister, därefter är alla tio bidrag kända.

För den som vill finns alltid mer på vår specialsida:  Norden ➭

Kommentarer

  1. Kim Thomassen. Håber i har haft en rigtig hyggelig øltur, som i skrevet tidligere om var årsagen i var bliver lidt forsinket med opdatering. Som jeg skrev ved 14 tiden var mit bud, Sander Sanchez, Ben & Tan, Kenny Duerland, i den rækkefølge og alle tre gik videre til finalen. Så jeg vender i spænding til på fredag, hvor DR offentliggøre de sidste 5 sange i finalen. Håber de alle har en høj kvalitet, så indtil videre synes jeg, Sander Sanchez, Ben & Tan er dem som den bedst vinderchance,

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tak, tak...jo, den var go'

      Du hade 3 riktige av 3 vilket er noteret, held og lykke til vores nabo!
      Vad gäller forsinkelsen. Jo, alle kan ju ikke vare som DR som ikke siger noget på flere måneder og ingen forklaring har hvorfor. Vi siger fakta - nemlig öl :)

      Radera
  2. Kim Thomassen Enig, i kritikken af DR, øl smager rigligt godt særlig den mørke synes jeg bedst om.

    SvaraRadera
  3. Kim Thomassen Måske er der meget der tyder på at Spotify har lækket, hvem som får de to Wildcard til DMGP, der først skulle offentliggøre på fredag. Ordene, Semifinalist skulle, hvis det var rigtig står udenfor 7 sange, men det gøre det kun udenfor 5 sange, men ikke for "Bye Bye", Jamie Tailbot, samt "Ville ønske jeg havde mødt jeg", Emil.

    Spotify har tidigere i år lækkert sange fra det norske og islandske Melodi Grand Prix.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar