SVT har inte stängt dörren till jESC

Kommer Sverige att återvända till juniortävlingen igen? Vi tog reda på den saken.

Sverige deltog senast 2014 och efter det bestämde sig SVT för att ta en ettårig paus från Junior ESC. Men pausen blev längre än så, faktum är att den fortfarande pågår.

På senare tid har både Frankrike och Spanien kommit tillbaka efter att inte ha deltagit på 13-14 år. Med tanke på det undrar man om SVT också börjat gå i comeback-tankar? För att få svar sökte ESCsverige ansvarig och fick tag på Safa Safiyari, kanalchef för SVT Barn:

 Efter den paus som togs 2014 har vi vid flera tillfällen tagit upp frågan och prövat om pausen ska fortsätta eller inte, det har i princip skett vartannat år. Men då utbudet hela tiden utvecklas har vi kommit fram till att Jesc inte passar den mix vi vill ha på vårt innehåll. I alla fall inte sett till det totala utbudet.

Så säger chefen för barn-tv i en mailkonversation med ESCsverige. Efter det inledande resonemanget låter det som att SVT inte tänker återvända till jESC - eller?

❝ Det stämmer, några sådana planer finns inte just nu. Men vi kommer att ta upp frågan igen. Det är inte aktuellt med Jesc men dörren har inte helt stängts för deltagande i en framtid, precis så är läget. 

Efter dessa besked från Safa Safiyari, kanalchefen för SVT Barn, kan vi inte räkna med någon svensk comeback det närmaste utan möjligtvis längre fram. Dörren är i varje fall inte stängd.

Och det är klart, Sveriges hittills femåriga paus är ju inget mot de 13-14 år det tog innan Frankrike och Spanien återvände. Men ur svensk synvinkel hoppas vi verkligen inte på lika lång väntetid!

Läs mer:  Sverige i Junior ESC 2003-2014 ➭
Till specialsidan:  jESC ➭

Kommentarer