Mello får sitt eget "Hall of Fame"

Personer som gjort speciella insatser inom Melodifestivalen eller minnesvärda företeelser kommer från och med i år att tilldelas priset "Guldstjärnan".

Alla kommer inte att kvala in för att komma i fråga för en utmärkelse. Det är till exempel inte givet att samtliga Mellovinnare röstas in i tävlingens egen "Hall of Fame".

Till SVT:s Melloblogg säger Christer Björkman:

" Det här är ett pris för att befästa institutionen Melodifestivalen. Det är inte alltid vinnarna som bevaras i festivalens historia. Det är så mycket annat som vi vill hedra. Utmärkelsen ska påminna om den starka påverkan som Melodifestivalen under väldigt lång tid har haft på svenskt artist och musikliv."

För att inte behöva starta med en helt tom lista har SVT redan valt in de 48 första pristagarna. Dessa kommer att presenteras i årets fyra deltävlingar, tolv per omgång. Allt detta får genomslag på Andra chansen som förlängs med en kvart.

I framtida Melodifestivaler är planen att välja in sex nya insatser varje år, de utses från och med nästa år 2021 av tittarna. En procedur som sedan upprepas år efter år.

Statyetten "Guldstjärnan" som de invalda får har tagits fram av reklambyrån Dallas Sthlm. Företaget är verksamt inom film och design och står bakom Mellos nuvarande logga. Ett visst släktskap med den och statyetten går att skönja.

Kommentarer

  1. Magnus Carlsson kan få en han har varit med 8 gånger ochh då tycker jag han e värd sånt pris

    SvaraRadera
  2. Kim Thomassen. Jeg har fulgt med i MF siden 1982, samt husker to sange i MF, der begge to efter min mening blev snyd for sejren disse to år. Lene Philipsson i 1986 med Kårleken er evig, og Anja Sajonmans, 'Høgt over havet", i 1987 som stadigvæk så mange år efter er sangen meget populært.

    SvaraRadera
  3. för mej är det schlagermedley i Melodifestivalen 2000 som jag tycker ska ha en GoldenStar. dEt var inget man räknat med och alla vart överraskade,folk snackade om hur bra det va hur länge som helst efteråt!!!

    /
    frederik

    SvaraRadera

Skicka en kommentar