Danmarks finalfält komplett

Juryns sju utvalda bidrag har nu tillkommit vilket gör att vi har klart med alla tio finalister.

För en vecka sedan röstade danska folket tre låtar till finalen. På fredagsmorgonen avslöjade radio- och tv-bolaget DR de resterande sju. Två av dem kommer från den grupp bidrag radio- och onlinelyssnarna hade att välja bland men som valdes bort. Av dem ger DR var sitt Wild Card till Bye Bye Heaven med Jamie Talbort samt Jeg ville ønske jeg havde kendt dig med Emil.

Ytterligare fem hittills hemliga bidrag har lagts till av en jury. Totalt tio tävlande vilket är precis så många DMGP-finalen ska ha när den avgörs i Royal Arena i Köpenhamn 7 mars.

Startfältet är därmed fullständigt och ser ut så här:

  1 Jamie Talbot – Bye Bye Heaven
  2 Isam B  Bølger
  3 Maja og De Sarte Sjæle  Den eneste goth i Vejle
  4 Benjamin Kissi  Faith
  5 Kenny Duerlund – Forget It All
  6 Sys Bjerre  Honestly
  7 Jasmin Rose feat. RoxorLoops  Human
  8 Sander Sanchez – Screens
  9 Emil  Ville ønske jeg havde kendt dig
10 Ben & Tan – Yes

Samtliga låtar går att lyssna på:  dr.dk   

Kommentarer

  1. Kim Thomassen. Første en stor ros til DR og til sidst kritikken. Det er mange år siden kvaliteten i DMGP har været så usædvanlig højt med 7 rigtig gode sange, ene dog et par stykker med internationale klasse, 3 sange som jeg ikke tror på har særlig store sejrchance, Emil, Jeg ville ønske jeg havde kendt dig, duon Maja og De Sarte Sjæle Den eneste goth i Vejle, Benjamin Kissi – Faith.

    Blandt deltager er sangerinden Jasmin Rose som sammen den belgiske beatboxer Roxertoops, rigtig navn er Senjka Dunkreux, (Roxertoops) var med i ESC 2011 for Belgien som en del af Witloof Bay er med på scencen til præsenteter Lise Cabbles der sammen med nordmanden musikproducent Erik Smaaland mf. står bag sangen.

    Tidligere medlem af Outlandish, Isam B er med og synger sangen selv, Sys Bjerre som solist, samt debut til Benjamin Kissi.

    For første gang i mange år holder DR ikke pressemøde, men vælger åbenbart i år bare at ligge link ud på nettet med oplysninger om DMGP, to fredag i træk klokken 6 om morgen. Det er jeg kritiske overfor, savner det årlige pressemøde som DR plejer at sende på nettet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för fakta och info. Det var väl också så att bidragen läckte i natt och fanns på Spotify. Vi visste om det men fann ingenting på DR:s webbsidor förrän på morgonen. Det verkar som DR har stora besparingar, kanalen DRK är nedlagd etc. Så då kostar det inga pengar att istället för pressmöte lägga ut informationen på dr.dk.

      Radera
  2. Kim Thomassen. Korrekt, Jeg stod op natten til fredag ved 4 tiden, kiggede indenfor på den danske hjemmeside. Eurosong.dk, hvor man kunne læse om at alle sange var offentlig, samt kunne høre dem på Sportify, allerede fra midnat til fredag, det var de. Flere gange har jeg oplevet at kunne læse nyt om DMGP på Eurosong.dk flere timer før DR kan tage sig sammen til at lægge dem ud.

    DR er udsat for store besparelser på 20 pct de kommende år, (800 mio danske kroner) desuden er DRK slået sammen med DR2, resten er nedlagt, nogen af dem kan nu kun ses på DR hjemmeside.

    Nyt fra DMGP 2020. Allerede nu tyder det på selvom der er over en måned til at slaget om hvem som vinder i år bliver, så er der to sange, der skiller sig klar ud fra de andre. "Human" som har odds 2,75, "Yes" odds 2,25 ifølge Dansk Spil, begge to er storfarovitter med international niveau skrevet af to kvinder, der tidligere har vundet ESC. DR har lagt sangene ud på Youtube, hvor man kan se hvor mange gange, de er blevet afspillet, skulle det give et lille fingepeg, så vinder "Human" hvad som jeg håber på vil ske 7 marts. Lørdag formiddag var "Human" blevet afspillet over 8.300 gange, ""Yes" lidt over 5000 gange, mange udenlandske fans skriver at de håber på at DR sender "Human" til Rotterdam, og det vil være en fejl ikke at gøre det.

    SvaraRadera
  3. Kim Thomassen. Lige en lille rettelse. Kommentarerne om "Human" er ikke læst på DR Youtube indslag, da DR har slået kommentaren fra , men på andres indslag der lagt ud på Youtube af fans.

    SvaraRadera
  4. Kim Thomassen. Her snart en måned før DMGP er der dybt uenighed om hvem som vinder?, Både Dansk Spil og Unibet har "Yes" som svag favorit, odds 2,25/2.00, "Human", 2.50/2,25, hvorimod afstemming/afspillning på nettet tegner på en klar sejr til "Human" hvor man kan stemme på Good Evenings hjemmeside, klokken 17.30 har "Human" fået 38,6 pct indtil videre af de afgivende stemmer, "Yes", 28,07 %, "Screens" 12,28, " Forget it all", 4,68 pct. "Human" stemmeandel er de seneste dage stiget fra 36 til 38 pct.

    DR Youtube afspillning fører "Human" kl 17.30 stort 25.388, "Yes", 13.040, "Forget it all" 4846, "Screens" 4508. Det viser stort set sammen tendens i toppen, og vi kan godt kommer i den situation at den proffessionel jury har "Yes" som klart vinder, imens meget tyder på, "Human" vil vinde stort hos folket, hvis man kan bestemme alene, (Jury 50 pct, Folket 50 pct), sådan har det været i mange år, men om det er sådan i år ved jeg ikke på nuværende tidspunkt.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar