Sverige i semifinal 1

För första gången på tre år ska ett svenskt Eurovision-bidrag igenom första semin.

Lottdragningen såg också till att placera Sverige i första halvan av startfältet. I samma kval hamnade även Norge bland andra. Semifinal 1 avgörs tisdagen den 12 maj och kommer att innehålla bidrag från 17 länder.


I tävlingens inledande kvalomgång har redan finalklara Tyskland, Nederländerna och Italien rätt att rösta. Det är ovanligt med svenska bidrag i semi 1, det är bara fjärde gången det sker och inträffade senast i ESC 2017 i Kiev.

Läs också: Sverige i semi 2 sju gånger av tio ➭

Ett enda grannland fick Sverige med sig. Då var det betydligt frikostigare med den saken i semifinal 2 där Danmark, Island, Finland och Estland hamnade allihop.


Andra semin hålls torsdag 14 maj består av 18 tävlande, alltså en mer än i första semin. Lotten såg till att också placera Storbritannien, Frankrike och Spanien här. Jury och tittare från de finalländerna har möjlighet att rösta i semi 2.

Kommentarer

  1. Kim Thomassen. Semi 1 ser på papiet ud til at være det stærkes af de to semifinaler med lande som Sverige, Australien, Rusland, Azerbaijan, Norge, Cypern, Ukraine, der plejer næsten alle hver år at komme med rigtig gode bidrag i ESC af internationale højt niveau. På trods at det tror jeg på Sverige har gode muligheder for komme i finalen.

    Danmark har i år været heldig med lodtrækning i nok at komme i den meste sandsynligvis svagest af semifinalerne, men til gengæld med landene, Island, Norge, Finland, der som regel plejer at giver mange point. Så hvis Danmark i år sender en sang med kvalitet, hvad jeg håber vi gøre, skulle mulighederne for at komme i finalen være tilstede.

    SvaraRadera
  2. Kim Thomassen, en rettelse ikke Norge, men Estland...

    SvaraRadera
  3. Vi får hoppas det hänger på sångens kvalitet. Men som du säger, tuff konkurrens i semi 1 på pappret vill säga.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kim Thomassen Helt enig, jeg tror Sverige tre største mulig udforderer bliver, Rusland, Australien, og Azerbaijan der de fleste år har svensk sangeskriver til deres bidrag, hvis jeg husker rigtig har Cypern også haft det. Det vil ikke overraske mig, når alle sangene bliver offentliggjort i midten af marts måned måske helt op imod imellem 1/5 og 1/4 ville have svensk musik-textforfatter. Det viser at Sverige er meget dygtig år efter år til produktsere musik af meget høj kvalitet med international klasse, en stor ros.

      Rusland som fik sin debut i 1994. første topplacering for 20 år som nr 2 kun slået af Olsen-Brøderne. Landet har siden dengang stort set kun topplacering bortset fra nogen få gange, bidrag med en høj kvalitet. Italien tror jeg også Sverige kan regne som en af udfordrene, det er længe siden Italien har vundet sidst, 1990, sidste år synes jeg de skulle have vundet.

      Radera

Skicka en kommentar