17 intresserade av JESC 2019

Med Malta, Ukraina och Azerbajdzjan som de senast tillkomna är antalet tv-bolag som nu anmält sig uppe i 17. EBU har satt utgången av juni månad som deadline för länderna att bekräfta sina anmälningar.

Det maltesiska tv-bolaget TVM har kommit med detaljer om sin junioruttagning "MJESC". Jury och tittare röstar på olika bidrag i en nationell final, vinnaren av denna meddelas den 20 augusti. I förra årets Junior ESC kom Malta på 5:e plats.

För Ukraina gick det till och med något bättre än så, 4:a blev de 2018. I samma tävling slutade Azerbajdzjan på 16:e plats.

I nuläget ser följande 17 ut att komma till start i Junior ESC i november:

     1
Polen
?
?
     2
Frankrike
?
?
     3
Australien
?
?
     4
Nederländerna
28 september
Uttagning
     5
Ryssland
September
Uttagning
     6
Georgien
Låt
Giorgi Rostiashvili
     7
Armenien
?
?
     8
Kazakstan
?
?
     9
Irland
?
?
    10
Wales
24 september
Uttagning
    11
Portugal
?
?
    12
Spanien
?
?
    13
Albanien
?
?
    14
Nordmakedonien
?
?
    15
Ukraina
?
Uttagning
    16
Malta
20 augusti
Uttagning
    17
Azerbajdzjan
?
Uttagning

Israel, Italien, Serbien och Vitryssland deltog alla förra året. Hittills har det inte kommit några besked från dem. Deltagarlistan kan alltså komma att utökas lika gärna som det kan bli avhopp. Anmälningstiden går som sagt ut i slutet av denna månaden.

Däremot står det nu klart att Slovakien inte har några planer på att debutera i juniortävlingen. Efter uppgifter om att något var på gång har tv-stationen RTVS meddelat officiellt att de helt enkelt inte är intresserade.

Georgien blev första land att välja artist till årets JESC, det skedde redan i slutet av maj. Låten återstår dock.

Läs också:  Första junioren utsedd  ⇨

Det är i polska staden Gliwice 2019 års Junior ESC avgörs söndagen den 24 november. Det mesta om tävlingen hittar du på vår specialsida:

JUNIOR

Kommentarer