ESC-vinnare stöder Rotterdam

Stödet för Rotterdam som värdstad för nästa års Eurovision växer. Getty Kaspers, sångerskan i gruppen Teach-In som vann i Stockholm 1975, säger till holländska medier att staden vore idealisk.

"Vi måste visa upp något annat än det förväntade Amsterdam. Även om jag också gillar gränsstaden Maastrichts kandidatur är jag rädd för att det närliggande Tyskland skulle dra de största kommersiella fördelarna med tanke på alla besökare medan holländska hotell skulle gå miste om intäkter. Därför är Rotterdam det bästa alternativet, för då vet vi att intjänade pengar stannar i Nederländerna."

Så låter det från den i dag 71-åriga Getty Kaspers i en av flera intervjuer, just detta uttalandet är hämtat från "RTL Boulevard".

Tidigare har årets ESC-segrare Duncan Laurence sagt att även han föredrar Rotterdam, men då mer för att arenan Ahoy med en publikkapacitet på 16 000 vore perfekt.

Läs också:  Städer kan ansöka till 10 juli

Samtidigt hör vi att två städer dragit sig ur kampen om att få arrangera Eurovision 2020. Det handlar om Leeuwarden och Enschede som mer eller mindre tackar för sig. Åtta städer återstår nu och inte som för några dagar sedan tio.

Ahoy Arena i Rotterdam som 2007 var platsen för Junior Eurovision Song Contest. Den ser också ut att ligga bra till för den vuxna förlagan nästa år - Eurovision Song Contest 2020.
 

Kommentarer