Folkets ESC-favorit släpper nytt

Praying heter norska trion KEiiNO's alldeles nyutgivna uppföljare till Eurovision-hiten Spirit In The Sky. Lite lugnare tempo denna gången och en eftertänksam text.

Vi vet ju att Norge hade vunnit årets ESC om enbart tittarna hade fått bestämma. Men eftersom jurygrupperna placerade dem så långt ner som nummer 18 blev det till slut en 6:e plats. Trots allt landets bästa placering på sex år.

Norge i ESC

På den norska topplistan "VG-lista" ligger deras ESC-bidrag kvar även om trenden är nedåtgående. Denna veckan hittar man den på 17:e plats. Nya Praying  är så färsk att den inte hunnit prövas på singellistan än. Fred Buljo är med och jojkar ännu en gång i en låt med ett något annorlunda tempo.

Framförallt spelar texten större roll för sångerskan Alexandra Rotan. Hon sjunger om sin rädsla för att dö. Till tv-stationen NRK säger hon:

"Jag tror dödsångest är nåt man inte pratar så mycket om, ändå är det många som upplever just denna ångest. Jag tror många ibland tänker tanken att de nån gång ska dö, ofta känns det väldigt skrämmande."


Kommentarer