Möjlig slovakisk debut i JESC

Frågan ställs varje år och det är alltid nej, men inte denna gången. Slovakisk tv ser just nu över möjligheterna att skicka ett bidrag till höstens Junior ESC, uppger bloggen Eurofestivales

TV-bolaget RTVS har alla chanser att hålla nere resekostnader och annat eftersom Junior Eurovision i år hålls så nära Slovakien. Den polska staden Gliwice ligger inte långt från den slovakiska gränsen. Det är som sagt första gången RTVS inte direkt säger nej på frågan om de tänker medverka i tävlingen.

Mer om:  JUNIOR  ⇨

Faktum är att Slovakien skulle ha deltagit i den allra första upplagan av JESC 2003. Men de valde att i sista stund hoppa av och har sedan dess aldrig visat intresse igen. Det gäller för övrigt även tyska tv-stationen ARD som skulle ha varit med vid premiären 2003. Men de kom heller inte till start utan drog sig också ur.

I ESC har Slovakien bara varit med åtta gånger, senast var i Baku 2012 då de för fjärde året i rad misslyckades att ta sig ur semifinalen. Det är över 20 år sedan landet var i en ESC-final, året var 1998 i Birmingham och det slovakiska bidraget kom på 21:a plats av 25.

Kommentarer