Planeringen redan igång för nästa Mello

Förberedelserna för ännu en turné har inletts. Strax före midsommar utsåg SVT vilka som ska ingå i Melodifestivalens innersta kärna. Det är idel välkända namn, de har alla bred erfarenhet.

Christer Björkman, producent

Anette Helenius, projektledare 

Christel Tholse Willers, produktionsledare

Karin Gunnarsson, tävlingsproducent

De har varit med och dragit upp riktlinjerna för Mello i flera år, Christel Tholse Willers återvänder efter att den senaste tiden ha gjort annat.

Karin Gunnarsson ges 2020 chansen att fullt ut fungera som tävlingsproducent, ett jobb som tidigare Christer Björkman haft. Gunnarsson är sedan ett par år tillbaka också chef för den svenska ESC-delegationen.

Mycket mer än så vet vi inte för stunden. Jo, vi har bokat den 24 augusti för då blir den allra första artisten klar via radions "P4 Nästa"

Läs mer:  Mello 2020 - första tävlande klar 24 augusti  

SVT brukar ta emot låtar under två veckors tid med start i början av september. Vi förutsätter att det ska gå att ladda upp bidrag på webbplatsen vid samma tidpunkt även denna gången. Besked om exakta datum kommer senare.

Vilka städer är aktuella?
Så är ju frågan var nästa års Mello hamnar? Här gissar ESCsverige att pusslet redan är lagt, åtminstone delvis. Om man utgår från att Göteborg, Malmö och Stockholm är givna ska ytterligare tre till. Här tror vi både Östersund och Eskilstuna är ganska säkra kort.

Mello kunde ha kommit till Östersund redan i år, men kommunen var upptagen med VM i skidskytte. 2020 ska det dock vara fritt fram.

Läs också:  Östersund riktar in sig på 2020 istället  

Östersund Arena var en av värdstäderna 2015, Eskilstuna däremot är debutant.

Lokala medier frågade för många år sedan Christer Björkman när Mello skulle komma till Eskilstuna? Svaret dröjde inte: "Bygg en arena så kommer vi!"

Och sedan två år tillbaka finns det en arena. Stiga Sports Arena invigdes i juni 2017 och har plats för en publik på omkring 5 000 vid konserter. Så nu borde väl denna stad i norra Sörmland ligga riktigt bra till!

På Facebook finns en grupp som länge lobbat för att få tävlingen till "Etuna". ESCsverige berättade om saken i maj 2017.

Läs också:  Vill ha det i Eskilstuna  

De utvalda städerna brukar presenteras i september, förra året skedde det den 12:e.

Kommentarer