Superfinal införs i Eurovision Choir

Nu är ju inte Eurovisionens körtävling så gammal men en nyhet införs från och med årets upplaga i Partille Arena. När det väl är dags den 3 augusti kommer man för första gången att använda sig av en tvåstegs-modell.

Efter att alla tio nationers körer framfört sina stycken ser juryn till att rösta vidare tre till en slutomgång, en så kallad Superfinal. Det är något vi sedan tidigare känner till från olika nationella uttagningar till ESC, men som inte brukar användas vid de andra sångtävlingarna. Här tänker vi närmast på finalerna i Eurovision Song Contest och Junior ESC.

"Read All About It"  som det brukar heta på ESCsveriges specialsida CHOIR  ⇨

Sverige är värdland för sitt sjunde Eurovision-evenemang, och denna gången handlar det alltså om EBU:s nyinförda körtävling. Bara en Eurovision Choir har hittills ägt rum.

Som värd passar naturligtvis Sverige på att debutera genom manskören Zero8 från Stockholm, internt utvalda av SVT. Också Norge, Schweiz och Skottland deltar för första gången. Danmark var med redan vi premiären 2017 och dyker upp igen. Alla tio deltagare har valt kör:


Partille är egentligen en egen kommun men sammanvuxen med Göteborg, precis som Solna (Friends Arena) är i förhållande till Stockholm. Partille Arena är relativt ny och invigdes så sent som hösten 2016.

Kommentarer