Sista kollen på singellistan

Nya listan kom tidigt denna veckan, det är ju midsommarhelg i antågande! Vi gör en sista avläsning den här säsongen. Jämfört med för en vecka sedan finns inga större förändringar att berätta om, samma två utländska ESC-låtar + den svenska ligger kvar på topp 100.

Alessandro Mahmood avslutar starkt med italienska flaggan i topp. Håller sig nästan kvar i samma läge som senast. Med Soldi  ligger Mahmood nu på 39:e mot 37:e plats tidigare. Han kan ha tjänat på att vara synlig i Sverige, aktuell som han var i gångna helgens "Sommarkrysset" i TV4.

I årets Eurovision såg Mahmood till att fixa Italiens bästa placering på åtta år.

Den 2:a plats som uppnåddes i Tel Aviv är landets tredje silvermedalj i tävlingen och alltså inte speciellt vanlig, närmare seger går ju inte att komma!

Italienarna hade tidigare bara två andraplatser i bagaget - daterade 2011 och 1974.

Mer fakta om:  Italien i ESC  ⇨

Bidraget är inne på sin femte vecka på Sverigetopplistan. Lika länge har ESC-vinnaren Duncan Laurance med Arcade  befunnit sig på singellistan.

Nederländernas segerlåt i Eurovision orkar inte hålla ställningarna på samma sätt som tvåan. Förra veckan var Duncan 44:a och är nu på 62:a plats.

John Lundvik går efter hela 17 veckor på listan från 63:e till 72:a plats. Eftersom detta är sista avläsningen konstaterar vi att högsta placeringen för de tre har varit:

8:e plats och ny på listan 24 maj:  "Soldi"  -  Mahmood  (Italien)
6:e plats och ny på listan 24 maj:  "Arcade"  -  Duncan Laurence  (Nederländerna)
1:a plats och ny på listan 1 mars:  "Too Late For Love"  -  John Lundvik  (Sverige)

Kommentarer