20 kommer till start i Junior ESC

Nu är antalet deltagare i årets juniortävling lika många som 2018. Det står klart efter att Serbien och allra senast Vitryssland och Italien bekräftat att de ställer upp.

Fjolårets JESC innehöll 20 bidrag vilket var nytt rekord. EBU:s deadline för tv-bolagen att anmäla sig går ut nu i slutet av juni, och ännu en gång ser antalet bidrag ut att bli 20. Till skillnad mot förra årets Junior har Israel hoppat av och Spanien återvänt efter att inte ha deltagit på 13 år. Frankrike gjorde nåt liknande i fjol, återkom efter hela 14 års frånvaro.

Junior Eurovision Song Contest 2019 hålls den 24 november i Polen. Gliwice Arena i staden Gliwice är platsen för årets upplaga som är den 17:e i ordningen.

Senast Sverige deltog var 2014. Någon comeback från SVT:s sida verkar dock inte aktuellt. Beträffande TV4 har de tappat intresset fullständigt, de ansvarade för de svenska juniorbidragen 2006, 2007 och 2009. I övrigt är det SVT, ibland i samarbete med SR, som haft hand om det.

Man undrar om det helt enkelt gått för kort tid, 5 års paus som för Sveriges del, är ju ingenting mot Spaniens och Frankrikes 13-14 år. Bägge länder bevisar att det går att komma tillbaka efter riktigt långa uppehåll.

Mer om: JUNIOR  

Kommentarer