Dags städa undan 2020 - fram med ESC 2021

2020 - året som icke var i ESC-sammanhang. Vi lämnar det och ser med glädje fram emot nästa år.

Det blev ju inte alls som man hade tänkt sig den här våren. Om det har vi ordat tillräckligt. Med EBU:s ersättningsprogram i lördags istället för final i Rotterdam, kan vi också sätta punkt för ESC-säsongen 2020.

Vi tar tidigare än vanligt sats för att sätta fart på 2021 års upplaga. I dagarna förnyas vår specialsida Eurovision för att ha siktet inställt på kommande tävling. För en sådan ska det bli på ett eller annat sätt har EBU utlovat.

Arenan är densamma, staden och slogan likaså. Det som var planerat i år ligger fast till nästa år avseende Ahoy Arena, Rotterdam och "OpenUp".

Datumen för semi 1, 2 och finalen meddelas om några veckor. Hittills har tv-bolag från 28 länder anmält sig och 18 av dem har redan klart med artist. På deltagarlistan har ESCsverige tagit med alla 41 som var klara för årets avsedda tävling. 2021 har ESC plats för max 44 bidrag.


Kommentarer

  1. Det kan inte alls vara klart om att det ska vara eurovision nästa år då coronakrisen kan fortvarande pågå hypotetiskt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om så är fallet blir det ungefär som i lördags men med tävlingsmoment där jury och tittare röstar. Ingen arena eller publik utan från studio som i lördags. Ungefär så ska man uppfatta EBUs besked att ESC 21 blir av på ett eller annat sätt.

      Radera

Skicka en kommentar