Är Sverige tillbaka?

Shine Bright Där har ni slogan och temat för årets Junior ESC. Vi har inte sett ett svenskt bidrag i tävlingen sedan 2014. Är det dags att återvända i år kanske?

ESCsverige inväntar ett definitivt svar från SVT om hur det blir. Klart är i varje fall att 2017 års upplaga av den unga varianten av Eurovision äger rum den 26 november.

Tbilisi Sports Palace i Georgiens huvudstad Tbilisi står för värdskapet. Precis som förra året startar evenemanget redan klockan 16:00 på eftermiddagen svensk tid. Barnvänlig tid helt enkelt! Just Georgien vann senast och är med sina tre segrar det mest framgångsrika landet i JESC.

Det var alltså på tiden att de fick hand om juniortävlingen. Hittills har tv-bolag från åtta nationer anmält att de kommer. Dessa är, förutom Georgien förstås, Nederländerna, Irland, Malta, Cypern, Ryssland, Ukraina och Vitryssland.

Julia Kedhammar 2014
I fjol deltog 17 länder, lika många som 2015. Sverige däremot har som sagt inte varit med sedan 2014. Det var det året Du är inte ensam med Julia Kedhammar kom på 13:e plats av 16. Hon hade tidigare samma år vunnit Lilla Melodifestivalen.

Till skillnad mot ESC ska bidragen i huvudsak framföras på det egna landets språk. Men en nyhet i år är att barn- och ungdomarna tillåts framföra sina låtar på 40% engelska, tidigare har gränsen gått vid 25%.

Kommentarer