Pressen: Sverige 7:a

Armenien vinner Journalister och även fans har röstat på bidragen i andra halvan av semi 1. Här vann Armenien, men viktigast av allt är att Sveriges låt är ett av tio finalbidrag.

Lägger man ihop synpunkterna från den första halvan hamnar Robin Bengtsson på 7:e plats. Därmed är han säker för ett avancemang från första semifinalen till den stora finalen.

Återigen bad sajten Esctoday.com det församlade mediauppbådet i Kiev att rösta på de repeterande bidragen. Det vill säga de nio med startnummer 10-18 som var på scenen under hela måndagen. Här vann Armenien ganska så överlägset gentemot tvåan Moldavien.

Island hamnade näst sist. Slår man ihop resultatet för alla 18 tävlande i semi 1 får man ett resultat som ser ut på följande sätt;

  1 ARMENIEN 100
  2 FINLAND 72
  3 MOLDAVIEN 69
  4 AZERBAJDZJAN 65 
  5 PORTUGAL 64
  6 CYPERN 40
  7 SVERIGE 39
  8 AUSTRALIEN 37
  9 LETTLAND 30
10 GREKLAND 22
11 POLEN 20
12 SLOVENIEN 17
13 MONTENEGRO 16
14 GEORGIEN 13
15 ISLAND 11
16 ALBANIEN 9
17 TJECKIEN 6
18 BELGIEN 0

Bara de tio främsta går till final, så det ser tryggt ut ur svensk synvinkel. Den som närmare vill studera "Press Poll" från i söndags kan göra det på → Fin finsk start Under här följer resultatet efter måndagens repetitioner.

Kommentarer

 1. Antar att bidragen bedömts utifrån konkurrensen den aktuella dagen?! Alltså har de som repade idag(1/5) inte bedömts mot exempelvis Sverige. Därför är det ju inte helt rättvist att slå ihop dom två dagarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ett lite märkligt sätt att resonera på. Med de som repade i färskt minne från dagen innan, är detta den närmaste jämförelsen som går att göra från liveuppträdandena.

   Det är mer rättvist än att bedöma bidragen via musikvideor, där några är hämtade från nationella finaler medan andra är videos där artisterna mimar.

   Radera

Skicka en kommentar