Nu är det nära

Bara två dagar kvar Vem hade trott det för en månad sedan - typ :) Alla grundrepetitioner för de 42 tävlande är avslutade. Nu ser vi fram emot invigningen ikväll.

Det blir mer om den officiella invigningen av ESC 2017 senare denna söndag. ESCsverige tänkte närmast berätta vad som händer framöver.

San Marino och glada färger
Som sagt, repeterandet inför press och Eurovisionfans är över. Nu är det upp till bevis. I morgon måndag hålls de två första genrepen inför publik i arenan International Exhibition Centre. Det ena klockan 15 på eftermiddagen och det andra 21 på kvällen - och just den är av stor betydelse.

Det är nämligen då jurygrypperna runt om i Europa samt Australien bestämmer sig för hur de ska rösta på låtarna i den första semifinalen. En semi som ju inleds av Sveriges Robin Bengtsson.

Efter måndagen är vi framme vid själva tävlingsdagen, då, tisdag alltså, hålls ytterligare ett genrep inför publik innan avgörandet i direktsänd tv klockan 21. Men det och mycket annat berättar ESCsverige mer om när vi är där. Tänk ändå att det bara är två dagar kvar...

Kommentarer