Inget Sverige i år heller

Nej från SVT Inte heller 2017 blir det någon svensk junior-comeback.

Beskedet från SVT är kortfattat, det finns inga planer på att delta i årets Junior ESC. Någon motivering anges inte.

Antagligen för att motivet är detsamma som när tv-bolaget under 2015 bestämde sig för att hoppa av. Då var det sagt att man skulle ta ett års paus för att istället satsa på andra programprojekt riktade till barn och unga. "Supershowen" med bl.a David Lindgren var en sådan satsning. I programmets final deltog åtta tävlande för att göra upp om titeln årets Supershoware.

Pausen blev dock längre än ett år och frågan är om Sverige alls återvänder. Norge och Danmark lämnade redan för 12 år sedan, Finland och Island har aldrig varit med.

Mellan 2006-2009 utom 2008 var det TV4 som skickade svenska bidrag till Junior ESC, men därifrån verkar det inte finnas något intresse längre. Alla andra år sedan debuten 2003 har SVT haft hand om tävlingen. Senast Sverige deltog var 2014.

Årets Junior Eurovision Song Contest avgörs den 26 november i Tbilisi som är huvudstad i Georgien. Nio länder har hittills anmält sig. Dessa är Irland, Holland, Malta, Cypern, Bulgarien, Vitryssland, Ukraina, Ryssland och Georgien.

"Shine Bright" är slogan och tema för 2017 års upplaga.

Mer finns på vår specialsida → Junior ESC


Kommentarer

 1. Mailade TV4 och gav som förslag att ta upp tävlingen, och listade olika anledningar till att de borde det. Fick som svar att de skulle ta upp det på nåt möte. Jag är inte överdrivet hoppfull, men det är åtminstone bättre än ett blankt nej.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Simon Stadin,

   Då är det bara att hålla tummarna då...Gjorde inte du samma sak förra året utan resultat så att säga?

   Radera
 2. Jo, jag startade en namninsamling som tyvärr inte fick så många namn. Det var väl typ det enda jag gjorde, förutom att maila SVT och TV4 personligen. Året före tog jag till Youtube och gjorde en video för att få SVT att ändra sig, alternativt TV4 att ta över.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar