Nästa ESC-arena

MEO Arena Det mesta talar för att det blir här ESC 2018 hålls. Lika bra vi börjar bekanta oss med den.

Det är en av Europas största inomhusarenor med plats för 20 000 åskådare. Den stod klar 1998 och då under namnet "Pavilhão Atlântico".

Numera bär den namn efter en sponsor, det portugisiska mobil- och telekomföretaget MEO. Arenan har under åren sett både sportevenemang och konserter passera revy. Inomhusfotboll, så kallad Futsal, har hållits här, likaså MTV Europe Music Awards. Världskända artister som Madonna, Lady Gaga, Adele, Green Day, Metallica, Julio Iglesias och många många fler har uppträtt på MEO.

Fullsatt i MEO Arena
Som mest finns det plats för publik på omkring 20 000 i arenan. Den ligger strax norr om Lissabons centrala delar i ett område som heter "Parque das Nações", i närheten av bron Vasco da Gama. Tunnelbanan går hit, den röda Metro-linjen gäller.

Att nästa års Eurovision kommer att gå av stapeln i Lissabon vet vi, men ännu saknas beslut om exakt var. Men det skulle förvåna om det inte blir i MEO.

Det finns inga hållbara alternativ, varken i Lissabon eller någon annanstans i Portugal. Alla andra inomhusarenor är för små för ett event som ESC, de tar bara mellan 2 000-4 000 åskådare. Något som bland annat också gäller för konserthallen "Coliseu dos Recreios", Lissabons kolosseum. Det var där Salvador Sobral vann landets nationella final "Festival da Canção" den 5 mars i år.

Som sagt, det är lika bra vi riktar in oss på att det blir i MEO Arena.

 

Kommentarer