Semi 2: Juryn röstar

Genrep Ikväll bestämmer sig jurygrupperna för vad de tycker om bidragen i den andra semifinalen.

Juryns rangordning blir till hälften betydelsefull när vi torsdag kväll får vet vilka tio som tagit sig vidare. De 18 deltagande länderna plus ytterligare tre ska nu göra sitt val.

Per Sundnes
De tre det handlar om är de redan finalklara Tyskland, Frankrike och värdnationen Ukraina. Varje lands jury består av fem personer, i den norska gruppen har det precis blivit ett skifte.

Per Sundnes, som vi kunde se i införprogrammet "Adresse Kiev" har bytts ut. Anledningen är att han i tv-programmet uttryckte sig negativt om den irländska låten. Det har han ju tillåtelse att göra, problemet är bara att en jurymedlems åsikter om bidragen inte ska vara offentligt kända innan röstningen ägt rum.

Kristian Kostov från Bulgarien är den stora favoriten i semi 2. Men här finns ju också danska Anja och Norges JOWST. Ur ett nordiskt perspektiv hoppas vi de är på topp under onsdagskvällens viktiga jury-genrep med publik i arenan.

Det pågår mellan kl 21-23.10. Därefter ska jurygrupperna ha klart med sina betyg på låtarna och meddelat EBU sin rangordning.

Schweiz är en riktig färgklick i den andra semifinalen där de har startnummer 13.
Foto: Катерина Козелкова

Kommentarer