Så tror ni det går

Omröstningen avslutad 2 143 röster sedan 28 mars. Nu har vi ett resultat från semifinal 2 att presentera.

Danmark, Estland, Israel, Schweiz, Bulgarien, Makedonien, Irland, Serbien, Rumänien och Österrike är era tio finalister.

Norge hamnar precis utanför på 11:e plats. Det har hela tiden varit en hård kamp mellan dem och Österrike om den tionde och sista finalplatsen. Men på senare tid har Nathan Trent och hans Running On Air dragit ifrån JOWST och Grab The Moment något.

Danmarks Anja med Where I Am är en överlägsen vinnare. Storfavoriten i den andra semin, Beautiful Mess med Kristian Kostov från Bulgarien, hamnar visserligen bara på 5:e plats men är ändå en given finalist. Nu blir det intressant att se om ni prickar in lika många finalister som i första semin, se under bilden!
9 av 10 rätt
Det blev nästan jackpot i semi 1. Av de tio som var solklara finalister i ESCsveriges omröstning gick nio vidare till finalen efter avgjord tävling. Alla länder stämde överens med det verkliga resultatet utom ett - Finland. Istället tog Polen deras plats. Men det spelar egentligen mindre roll, 9 av 10 rätt är mer än väl godkänt och visar hur rätt ute ni var som röstade!

Efter ikväll vet vi vilka de återstående tio finalbidragen är. Därför startar ESCsverige en ny omröstning med alla 26 finalister på fredag. Det blir tillfälle att rösta under en väldigt kort period, ungefär ett dygn innan lördagskvällens stora final dundrar igång.

Kommentarer