Inget besked om 2018

Inga datum Dagen efter semifinal 1 brukar alltid tidpunkten för nästa års ESC anges, inte den här gången dock.

"EBU:s referensgrupp för ESC kommer att träffas i juni för att bestämma datumen för 2018", sade ESC-chefen Jon Ola Sand, på en presskonferens i Kiev på onsdagen.

En förklaring till att man nu väljer att inte gå ut med några datum kan vara det faktum att de ofta ändras. Så var det nu senast, EBU meddelade tidigt 2016 att de preliminära datumen för ESC 2017 var satta till 16, 18 och 20 maj. När väl Ukraina hade vunnit valde de att tidigare lägga med en vecka till de dagar vi har nu 9, 11 och 13 maj.

Sedan misstänker ESCsverige att EBU faktiskt vill veta var kommande tävling ska hållas innan man bestämmer datum. Något man antagligen lärt sig efter allt strul som varit i förberedelsarbetet med ESC i Kiev. det handlar oclså om att undvika krockar med andra stora tv-evenemang som fotbollens Champions League.

Vi tror EBU laborerar mellan två alternativ för när ESC 2018 ska avgöras, antingen 8, 10 och 12 maj, eller kanske mer troligt, 15, 17 och 19 maj. I juni lämnas som sagt definitivt besked efter att EBU kommit överens med nästa års värdland. Vilket det är vet vi ju först natten mot söndag!

Kommentarer