De spelas i svensk radio


Veckan efter ESC-finalen har framförallt tre låtar från årets tävling hörts i svensk radio, dessutom återkommande.

Vinnarmelodin, den portugisiska Amar Pelos Dois, har det dock varit tyst om. Däremot har särskilt låtarna från Italien, Bulgarien och Norge fått speltid. Svenska I Can't Go On har legat på radiostationernas spellistor sedan den vann i mars och gör så fortfarande från och till.

De som efter ESC hörts mest frekvent är Occidentali's Karma med Francesco Gabbani, Beautiful Mess med Kristian Kostov och Grab The Moment med JOWST. Bidrag som alla hamnade topp tio i Kiev.

Det blir intressant att höra om fler ESC-låtar tar sig in på de svenska radiostationernas spellistor framöver. Får vi gissa bör Belgiens City Lights och Moldaviens Hey Mamma ligga bäst till.

Kommentarer

 1. Verkar som svensk radio medvetet dissar Portugals låt :( Jättetråkigt, för det är en låt som lär passa till mångas bröllop framöver. Jag önskar gärna "Amar pelos dois" på radio anyday!

  SvaraRadera
 2. Svensk radio är så himla tråkig som bara spelar dessa generiska pop-låtar som är stöpta i samma form. Gäller hela Melodifestivalen de senaste åren med. ESC finns det hopp för med denna vackra vinnarlåt

  SvaraRadera
 3. håller med, svensk radio är för main stream, det behövs större blandning i musikutbudet. tror nog att Portugals låt sticker ut för mycket för att spelas på dom vanliga kanalerna.

  /frederik

  SvaraRadera

Skicka en kommentar