Juryn bestämmer sig

Röstar ikväll På det genrep som börjar kl 21 måndag kväll ska jurygrupperna rangordna bidragen i semifinal 1.

Det är jurygrupperna i de 18 deltagande länderna plus Storbritannien, Spanien och Italien som ska bestämma sig. Det är alltså ikväll artisterna måste leverera och vara som bäst.

Juryn äger ju 50 procent av rösterna medan den övriga halvan tillfaller tv-tittarna. De röstar som vanligt i samband med tisdagskvällens direktsändning men då har jurygrupperna redan bestämt sig och lämnat in sina resultat till EBU.

Varje lands jury består av fem personer. ESCsverige har tidigare berättat att Wiktoria Johansson och Andreas Johnson är en några av medlemmarna i den svenska juryn.

Måndagskvällens så kallade jury-genrep har publik i arenan. Här blir det förstås intressant att se hur publiken reagerar på de olika bidragen. Det verkar inte bli fullsatt, en koll hos den ukrainska biljettåterförsäljaren Concert.ua visar att det inte är slutsålt. Det finns biljetter kvar även för den som är sent ute.
Så här ser publikuppdelningen ut inne i International Exhibition Centre. Arenan för 2017 års ESC. "Golden Circle" och "Fan Zone" är ståplatser, övriga är sittplatser i varierande prisklasser.

Kommentarer