Wow - ESC-vinnaren i radio

Radio Här är beviset för att den portugisiska låten faktiskt spelas av åtminstone Sveriges Radio.

ESCsveriges artikel De spelas i svensk radio för snart en vecka sedan tycks ha tagit skruv, eller i alla fall haft någon slags betydelse.

Då konstaterade vi att ESC-vinnaren Amar Pelos Dois inte gått att höra i svensk radio. Men så fick vi beviset för det omvända häromdagen av en av våra trogna läsare. I nattradion i P3/P4 spelades just årets låt från Portugal, och den var inte önskad av någon lyssnare.

CD-omslaget
Det betyder att Salvador Sobral var tillagd på den ordinarie spellistan. Med tanke på tempot kanske låten passar just för nattradio, eller allra helst i morgongryningen.

Det är ett steg framåt jämfört med förra året då Jamala och hennes 1944 knappt fick några spelningar alls. Det kan förstås bero på att varken jury eller tv-tittare hade den särskilt högt upp.

Svenska juryn nollade 1944 medan det kom 7 poäng från folket. I år däremot var den portugisiska segermelodin högt rankad i Sverige. Juryn hade Amar Pelos Dois som etta med 12 poäng och tv-tittarna ville ha den tvåa och gav 10 poäng.

I övrigt hörs fortfarande mestadels Moldaviens Hey Mamma, Norges Grab The Moment och belgiska City Lights i radion. Detta två veckor efter ESC-finalen.

Kommentarer

  1. Den spelades även i fredags morse på Radio Stockholm utan att nån önskade den. :-)

    SvaraRadera
  2. Jag har hört den på rix fm också för någon vecka sedan. Dock verkar den inte vara något de spelar så mycket (vilket jag tycker är bra btw eftersom jag gillar ESC p.g.a att det i många fall är musik man inte hör på radion i Sverige) Tycker inte om riktningen ESC tagit under åren 2010-15. De senaste två åren har varit något bättre när det återgått lite till äkta känsla och bra melodier och inte plast-pop som passar radion

    SvaraRadera

Skicka en kommentar