Portugal har tagit över

Oddsen En sista koll visar att Italien för första gången blivit nedputtad från förstaplatsen. Portugal har tagit över.

Förändringen skedde precis innan finaldagen, det vill säga idag lördag! Italien har sedan februari varit spelbolagens favorit till segern. Det är första gången de fråntas den positionen.

Och det är alltså Portugal som skickar ner italienarna till andra plats. Bulgarien är trea, Belgien fyra och Sverige på femte plats enligt den sammanställning som gjorts av Oddschecker.com Detta rör naturligtvis låtarna från de 26 länder som har tagit sig till kvällens ESC-final

Natten mot lördagen låg Danmark på 12:e och Norge på 19:e plats. Sist ligger Spanien som inte ser ut att ha så mycket att hämta i årets Eurovision. Hos spelbolagen är det spanska bidraget placerat på 26:e och absolut sista plats.

ESCsverige kan självfallet sin ESC-historia och Portugal har aldrig tidigare varit i topp bland förhandsfavoriterna. I tisdags tog de sig till final för första gången på sju år. Även om Portugal har varit med sedan 1964 har de bara en 6:e plats från 1996 som bästa placering. Allt det där ser i nuläget ut att komma att ändras i Kiev ikväll.

Kommentarer