Åtta februarifinaler ännu utan datum

TV-bolag från hittills åtta länder har aviserat att de blir klara med sina ESC-bidrag i februari. Men gemensamt för dessa åtta är att de fortfarande inte har spikat ett exakt datum.

 Februari
  0 ➤ TYSKLAND Unser Lied für Israel - final
  0 ➤ ISRAEL HaKokhav HaBa L'Eurovizion - final
  0 ➤ SERBIEN Beovizija - final
  0 ➤ MONTENEGRO Montevizija - final
  0 ➤ RUMÄNIEN Selectia Nationala - final
  0 ➤ SLOVENIEN EMA - final
  0 ➤ STORBRITANNIEN Eurovision: You Decide - final
  0 ➤ LETTLAND Supernova - final

Där har ni de åtta det handlar om. Och det är antagligen av konkurrensskäl som tv-stationerna in i det sista vill vänta med att avslöja sändningsdatum för sina nationella finaler. Varje land för ju sin kamp om tittarnas gunst. Det gäller att överträffa den konkurrerande tv-kanalen och locka störst publik.

En annan förklaring till att exakta datum dröjer kan vara rent logistiska. De som planerar att sända sina finaler från en extern arena inför en större publik tar det ofta längre tid för, det har med villkor och avtal att göra. Då är det enklare att anordna sin uttagning i egen tv-studio.

Ständigt aktuell  -  när och vad:  Kalendern

Fler kan komma att ange februari som finalmånad utan att berätta om en specifik dag. Men ju längre tiden går desto vanligare kommer det att bli med datum som poppar upp. Exempelvis gissar ESCsverige på att Tyskland snart är redo att ge ett exakt besked.

Kommentarer