Dags att börja räkna ner till festernas fest

1½ månad eller 47 dagar kvar till Mello startar med första deltävlingen. Hög tid för ESCsverige att köra igång nedräkningen.

Det går alltid fort så här års och dagarna försvinner i ett nafs kring jul och nyår. Helt plötsligt är det nya fräscha Melodifestivalåret här!

Det mesta om Mello 2019

Som vanligt är det deltävling 1 som det räknas ner till. Den här gången lördagen den 2 februari med starttid klockan 20:00. Innan dess kommer SVT att ge besked om startordningen för alla bidragen, det brukar ske i mitten av januari. Onsdagen den 30 januari anländer de artister som tävlar i Göteborg och samtidigt drar festivalveckan igång på allvar med den så kallade "Välkomstfesten" innehållandes olika aktiviteter.

Dagen efter, den 31:a, ges allmänheten chans att för första gången bekanta sig med de inledande sju låtarna i Melodifestivalen 2019. Detta när SVT lägger upp 1 minut per låt för lyssning från repetitionerna i Scandinavium.

På fredagskvällen 1 februari äger första genrepet inför publik rum.

ESCsverige startade nedräkningen till senaste upplagan av Mello den 10 december 2017. I dag skriver vi 17 december 2018 och det återstår väl egentligen bara att säga en sak:

🔊 Nu kör vi!!

Kommentarer