Cypern: "Replay" med Tamta klar för ESC

Det har varit på gång länge men på fredagen kom äntligen bekräftelsen från tv-bolaget CyBC. Låten Replay med Tamta har utsetts att tävla för Cypern i Tel Aviv.

Replay är inspelad och klar men släpps inte än på ett tag. Bakom bidraget står svensk-grekiske Alex P som så framgångsrikt såg till att ge Cypern en 2:a plats i Lissabon. Kompositör som han var till Fuego framförd av Eleni Foureira. Den Eurovision-låt som vid sidan av Sveriges Dance You Off spelats och hörts mest i svensk i radio under året.

Läs också: Cyperns låt heter Replay

Tamta Goduadze är en snart 38-årig sångerska född i Georgien. Bosatt sedan länge i Grekland och deltog i deras nationella uttagning till ESC 2007. Hon kom trea. Därefter har både grekisk och cypriotisk tv varit intresserade av att skicka henne som representant till Eurovision. 2019 blir det verklighet och då alltså för Cyperns räkning.

Kommande ESC har härmed fått klart med sin andra artist. Armenien var först ut med Srbuk och så nu Tamta för Cypern. Tredje artisten väljs imorgon kväll när Albanien har sin final.

Kommentarer