Österrike: Det lutar åt Hyäne Fischer

I höstas utnämnde Hyäne Fischer sig själv som Österrikes representant i Eurovision 2019. Och det kanske ligger något i det. För nu rapporterar tysk tv på sin sajt Eurovision.de att hon i allra högsta grad är aktuell för uppdraget.

Det österrikiska tv-bolaget ORF ska utse nästa års ESC-bidrag internt. Och här uppges alltså Hyäne Fischer vara en av de hetaste kandidaterna.

Vad ORF kommit fram till var först tänkt att offentliggöras i december. Men presentationen dröjer och är nu uppskjuten till januari som tidigast.

Läs också: Österrike meddelar ESC-bidrag i december

Hyäne Fischer har uppfattats av en del som en kontroversiell artist. Hon tar musiken till hjälp för att förmedla satir, kritik och humor i musikvideos som innehållsmässigt för tankarna till 1930-talets dekadens.

Hennes musik beskrivs av utomstående som en blandning av den tyska schlagerstjärnan Marianne Rosenberg och brittiska 80-talsbandet Pet Shop Boys. En ovanlig mix som utmärker sig och sticker ut från mängden, något som ju visat sig vara ett framgångsrikt recept i ESC-sammanhang.

I årets Eurovision i Lissabon tog Österrike medalj och kom för första gången någonsin på 3:e plats. En placering som är landets tredje bästa och slås enbart av vinnarbidragen från 2014 i Köpenhamn och 1966 i Luxemburg.

Kommentarer