Det händer i juletid

En titt på vad vi kan förvänta oss framöver. Varken Finland eller Nederländerna avslöjade sina interna artistval förra månaden. Blir det besked i december istället tro?

Helt omöjligt är det inte. Förra året var finländska public servicebolaget YLE snabba med att presentera Saara Aalto. Kanske har det varit svårare att hitta hennes efterträdare, många påtänkta som tackat nej till exempel? Fast det är klart, de har ganska gott om tid på sig. Det är inte förrän den 2 mars som den utvalda artistens låt ska väljas av tittare och jury.

Det vi med säkerhet vet i varje fall är att österrikiska tv-bolaget ORF ska presentera både artist och låt i december. Även här rör det sig om ett internt val.

Läs också: Österrike meddelar ESC-bidrag i december

Cypern verkar angelägen att snart berätta vem man utsett. Nästan varje dag på senare tid har tv-stationen CyBC släppt ledtrådar om 2019 års bidrag. Mycket möjligt att det kommer en tidig julklapp därifrån.

Så har vi Albaniens traditionella uttagning "Festivali i Këngës". Före den nationella finalen 22 december i Tirana har två deltävlingar hållits den 20:e och 21:a.

Denna månaden ska en första omgång av biljetter till ESC i Tel Aviv Convention Centre gå till försäljning. Det är det första av totalt tre biljettsläpp.

Läs också: ESC-biljetter släpps i tre omgångar

Frågan om vem eller vilka som ska programleda Eurovision kan vi också komma att få klarhet i. Israeliska medier trodde först detta skulle ske i november men det visade sig inte stämma. Det är högst troligt att det istället blir någon av de närmaste veckorna.

I mellandagarna startar ESCsverige nedräkningen till Melodifestivalen. På nyårsafton sänder ESCRadio.com sin traditionsenliga "Eurovision Top 250". Den årligen återkommande topplistan över de 250 mest populära ESC-låtarna genom tiderna. Som alltid framröstad av lyssnarna!

Mycket annat spännande och intressant från ESC- och Mellovärlden händer också i december, det som nämnts här är sådant vi i nuläget har fått signaler om kommer att utspela sig under årets sista månad.

Kommentarer