Ny dokumentär går bakom kulisserna på årets ESC

Portugisisk tv har gjort en dokumentär i två avsnitt som tar tittarna tillbaka till några dagar i maj. Exklusivt material om 2018 års Eurovision utlovas. Del 1 visas klockan 22:00 på torsdagskvällen på RTP1 och kan ses på kanalens webbstream RTP Play.pt

"All Aboard! Dentro da Eurovisão" heter den tvådelade dokumentären i original eller på svenska ungefär "All Aboard!" Eurovision inifrån", eller "All Aboard!" Eurovision bakom kulisserna".

Vad kan vi då förvänta oss att få se? Enligt RTP blir det en del om tillkomsten av scenen i Altice Arena, repetitionerna av bidragen, filmandet av de så kallade vykorten och så får vi en inblick i allt det tekniska arbete som utförs för att få till en så smäcker tv-produktion som möjligt.

Här är som bekant många svenskar involverade. På bilden till artikeln syns bland andra Henric von Zweigbergk med flera ESC och Melodifestivaler bakom och inte minst framför sig!

Del 2 av dokumentären sänder portugisisk tv och webb fredag kväll.

"All Aboard!" var slogan för Eurovision 2018 och passade in i det maritima tema värdlandet valde för tävlingarna i Lissabon.

I Tel Aviv nästa år är det "Dare To Dream" som gäller.

Förresten, glöm inte att SVT nästa vecka blickar tillbaka på Mello 2018.
Läs mer: Årets Mello summeras i årskrönika

Kommentarer