ESC: Första omgången biljetter i januari

Det ser ut att dröja till januari innan biljettförsäljningen kan komma igång. December, februari och april har tidigare pekats ut som tre tillfällen för biljettsläpp till ESC 2019. Det är mycket möjligt att februari och april fortfarande är aktuella månader men första omgångens biljetter som var tänkt att släppas i december flyttas fram till januari istället.

Och det finns en förklaring till dröjsmålet. EBU:s Eurovision-chef Jon Ola Sand sade i samband med en presskonferens i slutet av november följande:

"Problemet är att arenan Tel Aviv Convention Center i vanliga fall inte innehåller några fasta sittplatser. Det existerar inga stolar helt enkelt."

"Allt sådant måste byggas upp från start och anpassas till scenbygget, utrustning och andra förhållanden. Ytterligare hänsyn av teknisk natur måste tas och numrering av sittplatser ska också till, så det är troligt att biljettförsäljningen kan komma igång tidigast i början av nästa år."

Sagt av Jon Ola Sand på en pressträff i samband med Junior ESC i slutet av november, uppger INFE (International Network of Fan Clubs of Eurovision) på sin webbportal infenetwork.net

Läs också: ESC-biljetter släpps i tre omgångar

Så någon gång i januari bör siktet vara inställt på för den som vill vara tidigt ute och försäkra sig om biljetter till maj månads semifinaler och final i Israel.

Kommentarer