ESC-scen med självlysande trianglar och LED-skärmar

Av tv-bolaget IPBC:s tekniska specifikation framgår att scenen i arenan i Tel Aviv kommer att fyllas med 300 rörliga neonljusbelamrade trianglar och LED-skärmar på både golv och väggar. Det berättar sajten Wiwibloggs.com

Allt mer om hur scenen i nästa års Eurovision är tänkt att se ut och fungera blir nu vida känt. Det allra senaste i teknisk väg kommer att användas för att skapa en så effektfull och modern tv-show som möjligt.

Medan det inte existerade några LED-skärmar i Lissabon så blir det desto mer av den varan i Tel Aviv. Bildskärmar med digitalt skapade bilder, texter och videor ska sättas upp i bakgrunden, på sidorna och på scengolvet. Huvudscenen kommer att vara på 450 kvadratmeter, det är ungefär samma storlek som i Lissabon.

Mer innovativt är framtagandet av uppemot 300 trianglar. De kommer att vara rörliga och ändra färg och ljus allt eftersom ländernas olika bidrag skiftar i takt, ton och framförande.

Ett hexagram
Vad gäller trianglarna sägs produktionen ha inspirerats av Davidsstjärnan. Ett så kallat hexagram format av två trianglar som ju innehar en central roll och är en framträdande symbol på Israels flagga.

Även om denna sexuddiga stjärna finns lite varstans i världen är den i första hand förknippad med judendomen.

Läs också: Repetitionerna i arenan startar 4 maj →

De första bilderna eller sketcherna på scenen i Tel Aviv Convention Centre väntas inte offentliggöras förrän en bit in på nästa år.

Men israeliska tv-bolaget IPBC:s planer i samarbete med teknikansvarig personal följs och rapporteras av landets olika medier.

Tack vare Wiwibloggs framsynta jobb med att återkommande fånga upp den typen av nyheter ger det oss redan nu en god bild av hur Eurovision-scenen 2019 är tänkt att bli.

Det mesta om: ESC 2019

Kommentarer