Körtävlingen får egen specialsida


Med beskedet om svensk medverkan i "Eurovision Choir" i Göteborg i augusti kommer tävlingen begåvas med en egen sida på ESCsverige. Lansering någon gång under vårvintern.

Nu finns ju inte så mycket att luta tillbaka sig på eftersom körtävlingen är så pass ny. Bara en enda version har hittills ägt rum. Men inför 2019 års "Eurovision Choire Of The Year", ECY, är det ändå läge att bygga upp en särskild sida med senaste nytt, fakta och allehanda information.

Tid har vi på oss. Det är inte förrän den 3 augusti körsångare strålar samman i Scandinavium. När sidan sjösätts under våren hoppas vi ha fått en slutlig och komplett deltagarlista från EBU. Kanske att det då också finns mer att berätta om hur SVT tänkt sig att utse Sveriges representant.

Läs också: ECY 2019: Sverige debuterar på hemmaplan

Själva Eurovision-delen hålls 3 augusti men evenemanget är större och håller på längre än så. Detta eftersom "4th European Choir Games" sedan länge är inbokat att äga rum i just Scandinavium under en hel vecka, mellan 3-10 augusti.
Mer info om de veckolånga körspelen i Göteborg finns på interkultur.com →

Och så glöm inte att hålla utkik här på ESCsverige under första halvan av 2019.

Då fokuserar vi mer än vanligt på ett Eurovision-event med inte bara svenskt deltagande utan också med Sverige som arrangörsland.

Eurovision Choir Of The Year - vartannat år
𑁋  2017  Riga, Lettland ■   22 juli    körmedverkan från 9 länder (Slovensk seger)
𑁋  2019  Göteborg, Sverige   3 augusti    körmedverkan från 9 länder hittills (?)
𑁋  2021  Värdstad/land ej bestämt   datum inte klart    ? (?)

Snart med egen sida på ESCsverige!

EBU:s officiella webbportal: Eurovisionchoir.tv 

Kommentarer