Ska det bli Una Healy för Irland i ESC?

37-åriga sångerskan Una Healy är en av de mest högintressanta artisterna för det irländska tv-bolaget RTE att välja som representant i nästa års Eurovision. Det uppger tidningen "The Irish Mail On Sunday".

Hennes debutalbum som släpptes förra året togs väl emot av kritikerna. En källa med god insyn säger till tidningen att Una vore en fantastisk artist för Irland i ESC. Hennes röst är utmärkt och hon är van att uppträda live inför tusentals åskådare.

Att RTE ännu en gång tänker utse kommande bidrag internt är inget nytt. Deras val av Ryan O'Shaughnessy till Lissabon visade sig bli lyckat. Han tog Irland till final för första gången på fem år och slutade på 16:e plats.

Inte okänd för Eurovision
RTE har inte kommenterat uppgifterna om Una Healy, konstaterar sajten ESCKaz.com i en artikel på söndagen. Men helt okänd för Eurovision är hon ändå inte.

Una körade nämligen bakom Brian Kennedys Every Song Is A Cry For Love  i ESC i Aten 2006 vilket resulterade i en av få irländska framgångar under 2000-talet. Bidraget kom på 10:e plats.

Kommentarer