Eurovision Choir flyttar till Partille

Inte Scandinavium men väl nybyggda Partille Arena kommer att husera nästa års körtävlingen Eurovision Choir. Det meddelade EBU på tisdagen. Datumet den 3 augusti gäller dock fortfarande.

Partille är en förortskommun till Göteborg så det är inga större avstånd att tala om. Orsaken till att man måste överge Scandinavium motiveras inte. Däremot uppger EBU i ett pressmeddelande att körer från tio olika länder kommer att delta. Och här finns en skillnad mot vad som tidigare har sagts.

Danmark, Österrike, Ungern och Estland som alla deltog i första Eurovision Choir 2017 har hoppat av. De ersätts av nykomlingarna Sverige, Norge, Frankrike, Schweiz och Skottland. Lägg till Tyskland, Belgien, Wales, Slovenien och Lettland som samtliga fanns representerade i premiären förra sommaren så får vi sammanlagt tio deltagare.

Klara för Eurovision Choir Of The Year (ECY) 2019
 
 1. TYSKLAND: BonnVoice
 
   2. SCHWEIZ: Cake O'Phonie
 
 3. SVERIGE: ?
 
 4. NORGE: ?
 
 5. BELGIEN: ?
 
 6. WALES: ?
 
 7. SKOTTLAND: ?
 
 8. FRANKRIKE: ?
 
 9. SLOVENIEN: ?
10. LETTLAND: ? 

Tyska tv-bolaget WDR och schweiziska RTS har som synes redan utsett sina körer. Lägg märke till att Rumänien som tidigare uppgetts ha valt kör inte finns med på EBU:s officiella deltagarlista. Skottland debuterar i och med det här i ett Eurovision-event, ansvarigt tv-bolag är BBC Scotland.

Läs också: Körtävlingen får egen specialsida på ESCsverige

Partille är en grannkommun till Göteborg. Men det är ändå den senare orten som på den officiella loggan står som värdstad för kommande ECY.

Det är väl ungefär som med Friends i Solna, arenan där bokförs alltid som tillhörande Stockholm.

Kommentarer