Klart för svensk premiär i "Eurovision Choir"

Redan i somras kunde vi berätta att Scandinavium i Göteborg utsetts till spelplats för 2019 års körtävling "Eurovision Choir Of The Year". Det har länge varit oklart om Sverige också skulle delta i tävlingen på ett aktivt sätt. Nu kommer dock lugnande besked från SVT - Sverige blir som värdland en av debutanterna.

Hur den svenska kören ska utses är fortfarande höljt i dunkel. Själva tävlingen är inbokad till lördagen den 3 augusti i Scandinavium.

Läs också: Göteborg får nästa års Eurovision Choir

I nuläget har tv-bolag från nio länder anmält att de ställer upp. Tre av dem har redan valt representanter:

TYSKLAND: BonnVoice
SCHWEIZ: Cake O'Phonie
RUMÄNIEN: Corul Symbol
SVERIGE: ?
DANMARK: ?
BELGIEN: ?
WALES: ?
SLOVENIEN: ?
LETTLAND: ?

Förutom Sverige deltar också Schweiz och Rumänien för första gången. Eurovisions egen körtävling såg dagens ljus i juli 2017. Nio nationer fanns på plats i Riga i Lettland och Slovenien vann. "Eurovision Choire Of The Year" är tänkt att anordnas vartannat år.

EBU:s officiella webbplats: Eurovisionchoir.tv

Det har tidigare uppgetts att körtävlingen 2019 kommer att ha utrymme för körer från maximalt 12 länder. Klart är nu alltså att Sverige via SVT:s försorg är ett av dem. Danmark var enda nordiska land som var med i premiären 2017 med en kör från Århus, tv-bolaget DR har meddelat att de återigen tänker delta.

3 augusti 2019 hålls "Eurovision Choir" i Scandinavium i Göteborg.
Sverige deltar i tävlingen för första gången.

Kommentarer