20.00-22.00: Dansk Melodi Grand Prix 2019

Vem blir Danmarks 49:e representant i Eurovision? Följ med till arenan Boxen i Herning för att få svaret. Direkt på DR1 och dr.dk/tv/live

Love Is Forever  med Leonora är den stora förhandsfavoriten om vi ska gå efter oddsen hos "Danske spil". Även League Of Light med duon Julie & Nina ligger bra till.

Men det finns förstås fler som vill ha ett ord med i leken eller snarare kampen om förstaplatsen.

Startfältet 🔹 Dansk Melodi Grand Prix 2019  🔴 LIVE kl. 20:00 DR1 / dr.dk/tv ⇨
   1.
Anywhere
Simone Emelie   
   2.
Kiss Like This
Jasmin Gabay
   3.
Hold My Breath
Rasmus Faartoft
   4.
Dancing With You In My Heart
Marie Isabell
   5.
Say My Name
Sigmund
   6.
Dronning af baren
Humørekspressen
   7.
League Of Light
Julie & Nina
   8.
Step It Up
Teit Samsø
   9.
Love Is Forever
Leonora
  10.
That Vibe
Leeloo

Efter att samtliga tio framträtt röstas tre bidrag vidare till en avgörande Superfinal där tittarnas fördelning av röster visas procentuellt. Övriga inbördes placeringar (platserna 4-10) brukar inte redovisas utan de delar på fjärdeplatsen.

Kristian Gintberg och Johannes Nymark är programledare för den två timmar långa DMGP-showen. Alla låtar finns att höra på dr.dk/melodigrandprix ⇨

Danmark hamnade på 9:e plats i fjolårets ESC i Lissabon. Det kunde dock ha blivit flera pinnhål högre om endast tittarnas röster räknats och juryerna lämnats utanför.

För lördagskvällens vinnare väntar Tel Aviv och andra semifinalen den 16 maj. För motståndet står bland annat de övriga skandinaviska bidragen. Både Sverige och Norge deltar i samma kval som Danmark.

Kommentarer