"Love Is Forever" med Leonora för Danmark i ESC

Förhandsfavoriten höll hela vägen. Med 42 procent av rösterna i den tre bidrag starka superfinalen vann Love Is Forever  med Leonora.

Det handlade inte om någon överlägsen seger med tanke på att tvåan League Of Light  med duon Julie & Nina drog in 35% av rösterna. Den tredje tävlande som gick till superfinalen var Sigmund med Say My Name (23%).

Totalt deltog tio och de som inte gick vidare delade samtliga på fjärdeplatsen.

Resultatet stod klart strax före 22-tiden och vinnarbidraget framfördes ännu en gång i arenan Boxen i Herning på Jylland där årets Dansk Melodi Grand Prix avhölls.

Leonoras låt ska i första hand igenom ESC-semi 2 och möter bl.a de svenska och norska bidragen.Danmark skickar denna gången en trallvänlig smått vaggvise-aktig sak till Eurovision. Svårt att säga hur det kommer att gå, det finns nog inget mellanting här. Antingen älskar man den här typen av musik eller bara avskyr det.

Kommentarer

 1. Kim Thomassen. Ifølge dagbladet BT er det grønlands folk i oprør på grund mange mener at SMS-teknikken ikke fungere rigtig under afstemning i DMGP, med den konsekvens at den grønlandske duo Julie Berthensen og Nina Jørgensen, League of Light, skulle have fået nogen stemmer der ikke er talt med.

  DR`s underholdningschef Jan Lagermand Ludme siger til BT citat.

  Vi har oplevet noget fejl i vores sms afstemning, det ville vi opdage meget hurtigt, og vi har fået masser af stemmer fra Grønland.

  Rigtig vinder, den burde være sikker på at komme i finalen, men Danmark vinder ikke i år ESC, det bliver svært nok at komme blandt de 10 bedst i års finale. Der er få bidrag som har internationale, kvalitet, ikke kun i Danmark, men også i andre europæiske lande. Jeg har se de nationale finale i år indtil videre, Italien, Tyskland, Storbritannien, samt semifinalerne i Melodifestivalen. Det var Lise Cabble 4 sejr i DMGP, en 5 plads i ESC 1995, 2011, samt vinderbidrag 2013.

  https://www.bt.dk/musik/vaelter-ind-med-klager-usikkerhed-om-groenlandske-grandprix-stemmer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kim Thomassen Korrekt citat. Vi har ikke oplevet noget fejl i vores sms afstemning, det ville vi opdage meget hurtigt, og vi har fået masser af stemmer fra Grønland.

   Radera
  2. Kim Thomassen. Stemmetallene er for kort tid siden blevet offentliggjort, der viser at juryen og seerne er uenige om vindersangen. Det samme sket for en uge siden i Italien, (sanremo festivalen) men blev desværre misbrug politiske af inderigsminister Matteo Salvini, og økomomiminister til at svine Mahmoud i et indrepolitiske spil.

   Leonora fik af juryen 24 % seerne 18 %, ialt 42 pct, Julie & Nina fik af juryen 12 %, seerne 23 % ialt 35 pct, Sigmund fik af juryen 14 %, seerne 9 % ialt 23 pct.

   https://www.dr.dk/nyheder/kultur/dr-afsloerer-stemmetal-fra-grand-prix-finalen-jury-gav-sejren-til-leonora

   Radera
 2. Kim Thomassen. Den danske-svenske vindersang, Love is Forever, ( Melanie Wehbe) har rundet 300.000 visninger på youtube her til aften, DR har lagt ud lørdag aften. Interessant er at Love is Forever i sidste øjeblik blev afvist til Melodifestivalen i år ifølge et indsalg fra ESCDenmark. Love is Forever er blevet taget pænt imod fra Eurofans rundt om i Europa, ord jeg hørte er, en sød lille sang, der bliver ved at hænge fast.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar