Andreas Johnson gör sin sjunde Mello

Så här såg det ut senast det begav sig 2015. Då blev det stopp redan i deltävlingen. Faktum är att Andreas Johnson haft en nedåtgående spiral i Melodifestivalen, kan han få den att peka uppåt istället i Malmö på lördag?

I år är Andreas Johnson med i Mello för sjunde gången. Han inledde strongt för 13 år sedan med att ta sig till final och komma trea. Det gav direkt mersmak så året efter var han tillbaka. Och det gick snäppet bättre - andra plats med A Little Bit Of Love och den som var närmast bakom 2007 års obestridliga segrare The Ark.

Ytterligare fyra festivaler följde men några nya topplaceringar blev det inte, inte ens med Carola vid sin sida. Johnson nådde finalen 2010 och kom sexa men i övrigt har hans tävlande tagit slut i Andra chansen eller som senast 2015, sist i deltävlingen.

När Andreas Johnson nu återvänder gör han det genom att öppna deltävling 2 i Malmö med Army of Us. En låt han knåpat ihop tillsammans med Jimmy Jansson, Andreas Johansson, Sara Ryan och Sebastian Thott.

Vi gillar skarpt Andreas svar på frågan om vilken konkurrent som känns svårslagen:

"Jan Malmsjö. Det är väldigt kul att vara med i ett musikaliskt sammanhang tillsammans med honom. Jag vet inte hur mycket vi konkurrerar, men det är en ynnest att få delta med Jan Malmsjö."

Så talar en scenens man. Som ser andra värden och bortser från placeringar och tävlingsmomentet i stort.

Andreas Johnsons Mello-historik i kronologisk ordning
2006:   3:e plats Sing For Me
2007:   2:a plats A Little Bit Of Love
2008: 13:e plats One Love  (duett med Carola, utslagen i Andra chansen)
2010:   6:e plats We Can Work It Out
2012: 15:e plats Lovelight  (utslagen i Andra chansen)
2015: 21:a plats Living To Die  (utslagen i deltävling)
2019:   ?:a plats Army Of Us

Läs också:  Andreas Johnson sist med bra låt i slätstruket startfält (från 21 februari 2015) 

Kommentarer