Så tycker vi om Lidköpings-låtarna

Det finns inget direkt här som vi ogillar eller inte kan med att lyssna på igen. Detta är egentligen en bra blandning av mestadels moderna och några gammaldags låtar. Inte helt oävet.

Får ESCsverige bestämma på ett envåldshärskande sätt är vi inte främmande för följande resultat i sista deltävlingen.

Till Final:  Too Late For Love  -  John Lundvik
Detta är vår krydda. Bäst i Lidköping. Snyggt, modernt, taktfast och med gospelkör och allt. Så mycket bättre än Storbritanniens ESC-bidrag som John varit med och komponerat.

Till Final:  Torn  -  Lisa Ajax
Flera strån vassare än Wiktorias ballad. En stark låt utan större sceneffekter, det behövs inte heller med sådana röstresurser som Lisa besitter.

Till Andra chansen:  Stormbringer  -  Pagan Fury
Inte helt olik Martin Stenmarcks låt från förra lördagen. En spännande mix av musik typ Nordman och Pontare som kanske bygger lite väl mycket på en fungerande scenshow.

Till Andra chansen:  I Do  -  Arvingarna
Titeln till trots sjungs det på svenska. Hederliga dansbandstoner med lika mycket 90 som 60-talsinslag. Vinner på fart, glädje och igenkänningsfaktorn.

5:e plats: Känner dig  -  Anton Hagman
Inte lika direkt som hans tidigare Mellomedverkan. Lyckas inte få till nåt drag även om flera försök görs och det ibland är nära. Faller därför platt.

6:e plats: Kärleken finns kvar  -  Ann-Louise Hanson
Beslöjad röst som det anstår en 74-åring. Lite countryinfluenser. Malmsjö satt på en parkbänk, Ann-Louise vilar sig tillbaka i en fåtölj. Lite väl enkelt dock med rakt budskap.

7:e plats: On My Own  -  Bishara
Förstår att en såpass ung kille med så "stor" röst fått skivkontrakt. Men det är ganska tunt och inget midtempo som sticker ut. Main stream radiopop.

Där har ni ett bud på ett resultat från vårt håll. Får se om tittarna håller med efter att de sett vad som utspelat sig i Sparbanken Arena.

🔄 Lyssna på en minut av låtarna:  SVTPlay.se ⇨

🔄 Se 30 sekunder av artisternas framträdanden:  SVTPlay.se ⇨

🔄 Läs mer om:  Deltävling 4 ⇨ 

Kommentarer

  1. Jag håller med om mycket men Bishara går till minst Andra Chansen tror jag- kan till och med bli final. Första låten i år som verkligen fångade in mig direkt vid först lyssningen/smakprovet (andra låten var John Lundvik)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar